Ön itt van: Kezdőlap / Üzletembereknek / Motiváció 2015

Motiváció 2015

A további webkonferencia témákért kattints!

Elismerés - amire minden ember vágyik

Évnyitó webkonferencia anyag: Motiváció 2015

Legyél bár kezdő ifjú titán vagy évek óta a szakmában pörgő profi hálózatépítő, esetleg a téli szunyókálásából éppen ébredő lehetőségkereső, ahhoz, hogy jól kezdd az üzleti új éved, rendelkezned kell azzal a többlettel, ami előrehajt, és bátrabbá, kommunikatívabbá és lelkesebbé tesz a többi embernél. Mindahhoz pedig, hogy ezek tartósan a tieid legyenek, el kell sajátítanod az ön- és a mások motiválásához szükséges eszközöket.

Jó, tudom, sokat koptatott témáról van szó, és talán valóban egyetértesz a fontosságával is, de most félre az üres frázisokkal! Alább olyan, a hétköznapokban alkalmazható praktikákat fogsz kapni, amelyek mindennapi gyakorlása elengedhetetlen ahhoz, hogy dinamikusan bővülő hálózatépítőid a jó példádon keresztül sajátítsák el a szakmád velejét.
A következő kérdések elméletben vagy gyakorlati tapasztalatod során már biztosan felmerültek benned:

• Hogyan fogom rávenni magam, hogy az aznap megkezdett 25. telefonhívásom előtt is ugyanolyan lelkes legyek, mint az első előtt?
• Hogyan érjem el, hogy az én csapatomból vegyenek részt a legtöbben a céges rendezvényen?
• Mi lehet az oka annak, hogy a hozzám hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek kitüntetéseket vesznek át rendszeresen, míg én még mindig csak gondolatban indítottam el a Rubin igazgatói lábamhoz szükséges 2 új alsóvonalam?

A folytatást itt találod 

Hogy hol kezdődik a munka, és mi változtatja meg alapjaiban az életed ahhoz, hogy elérd a vágyaid?
Önmegvalósításra, elismerésre, anyagi függetlenségre, sokkal több szabadidőre vágysz, esetleg téged csak a saját és családod mentális és testi egészsége késztet cselekvésre?
Az, hogy ezekért mikor kezdesz el tenni, csak a te döntéseden múlik, azonban amint elhatároztad magad, segítséget nyújtanak az alábbi tanácsok a teljesség igénye nélkül.

Tervezz:

 1. Kezdj el külön füzetet vezetni a munkád megszervezéséhez. Írd, le mit szeretnél, és hogy milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy ezeket megvalósítsd. Enélkül esélytelen, hogy akár egy fél komoly üzleti vállalkozást is elindíts.
 2. Legyen külön füzeted a céljaid számára, valamint álljon benne, hogy mit akarsz elérni, mennyi időn belül, mit kell ahhoz tenned.
 3. Ezenkívül vezetned kell még egyet a név- és kontaktlistád számára, valamint egy vevőnyilántartót az utánkövetéshez.
 4. Határidőnapló, hogy pontos légy!

Konzultálj, érdeklődj, nézz utána:
Keresd fel azt a személyt, aki már magasan előtted jár! Nyerd el szponzorod figyelmét. Legyél te az, akire az idejéből a legtöbbet szán. Mutasd meg, hogy neki az éri meg leginkább, ha az értékes gyakorlati tanácsaiból neked jut a legtöbb. Hogyan érheted ezt el? A kérdések és az elméleti tudás megszerzése mellett bizonyíts is. Legyen a te csapatodban a legtöbb regisztráció, törekedj rá, hogy hónapról hónapra emelkedjen a csoport eladási számaid (TGPV), törekedj rá, hogy jelen legyél minden általa és a cég által szervezett rendezvényen, ötletelj és légy proaktív, ne várd meg, hogy mások előbb cselekedjenek nálad.

Találd ki, mi az, ami valóban motivál téged:
• Írd le azt, ami örömet okoz neked. Meríts energiát ezekből az örömforrásokból napi szinten. Gondold át, pl.: szeretsz segíteni az embereken? Szereted, ha fontos vagy számukra? Szereted, ha leszámolva az átlag napi bevételeid hónapról hónapra növekszik? Kezdd el ezek alapján mérni a napi munkád.
• Lepd meg vagy napi szinten ajándékozd meg magad. Pl.: Ha szeretsz állatkertbe járni és a belépő 3.600 Ft, akkor keresd meg az árát rá a havi jutalékoddal, vagy 180 PV értékű vásárlást gyűjts össze, és az ajándék csoki árából menj el az állatkertbe. A lényeg, hogy arra fordítsd a munkádból származó Gano Exceles bevételed, amire eltervezted, és ami örömet nyújt számodra.
• Teljesíts egy kicsit túl azon a részfeladaton, amit kitűztél. Eltervezted, hogy heti 5 napon keresztül napi 3 megkeresésed lesz? Hívj fel a névlistádból 1 emberrel többet, 4 napon keresztül! Így az előre kiszámolt 15 ember helyett rövidebb idő alatt 16 emberrel ismerteted meg azt a lehetőséget, hogy hozzád hasonlóan az ő élete is boldogabb, egészségesebb legyen. Biztosítlak, hogy sikerélményed lesz tőle, és a megspórolt napon időd marad másra, magadra!
• Kezdd szokásos napi teendőidet olyan zene hallgatásával, amit nagyon szeretsz, ami feldob, és megadja a ritmust a reggeledhez.
• Hallgass előadásanyagokat, például amiben Gano Excel tagok osztják meg terméktapasztalataikat. Így egyszerre informálódhatsz, tanulhatsz, ismerheted meg a hálózat tagjait, és lelkesedsz. Nincs is jobb annál, ha egy elvégzett tevékenységnek több hasznát is láthatod!
• Sportolj! Endorfin fog felgyülemleni a testedben. Örömmel telibb, mosolygósabb, kitartóbb leszel. Mindenki ezt fogja észrevenni rajtad. Étrend-kiegészítőink jótékony hatással lehetnek szervezetedre, de a teljes megújuláshoz nem elég csak pár kapszulát bevenni.
• Találkozz pozitív beállítottságú emberekkel. Nincs is annál demotiválóbb, ha állandóan pesszimista emberek adnak kéretlen tanácsot. 

 

Hogyan csináld szponzorként?vezető

Jó szponzor = jó vezető. Akkor lehetsz a szakmád kiválósága, ha megtanulsz az emberekkel bánni és megfelelő minta lenni számukra. Tanácsaim pedig a következők:

Top 10 viselkedés, amivel elérheted, hogy a hálózatépítő csapattársaid motiváltak maradjanak, és csak veled akarjanak dolgozni:

 1. Tartsd be az ígéreteid. Ne tégy olyan ígéretet, amit nem tudsz betartani. Ennek érdekében tanulj meg nemet mondani!
 2. Mindig mutass érdeklődést a jó munkatárs iránt.
 3. Ajánlj csapattársaidnak karrierlehetőséget! Meséld el nekik, és juttasd eszükbe, hogy a hálózatépítés az az üzleti modell, amelyben ők lehetnek a legjobbak. Megvalósíthatják önmagukat. Mondd el nekik, hogy ehhez képzésekre van szükségük.
 4. Kérdezd meg őket a véleményükről, hallgasd meg őket.
 5. Ha munkamegbeszélést tartotok, mert a kitűzött célt valósítjátok meg, mindig valami pozitívummal kezdd. Emeld ki neki, mit csinál jól, a munka mely részében számítasz a természet adta tehetségére.
 6. Ha tetszik valami, jól csinál, teljesít a csapattársad, mindig szánj rá egy percet, hogy elismerd, hogy elmesélhesse neked, mit tett azért, hogy részcélját elérje.
 7. Ne hallgasd el, ha valamit nem jól csinál. Nincs annál rosszabb, ha nem szólsz, hiszen a te felelősséged őt a jó mederbe terelni. De ne légy tolakodó! Használj az asszertív kommunikációs technikát, mondd el, hogy amikor te voltál hasonló helyzetben, te hogyan csináltad, csinálnád. Éreztesd, hogy az út, amelyet választott, bár nem a tiéd, sikeres lehet, és a te ajtód mindig nyitva áll, ha tanácsra lenne szüksége.
 8. A lehető legtöbb feladatot kezdd el delegálni. Ezzel mutatod meg, hogy bízol a csapattársadban, ezzel kezded el segíteni az önállóságát. Légy megfigyelője és mestere szponzoráltadnak, de ne te dolgozz helyette.
 9. Hálózatod fejlődése érdekében gondoskodj róla, hogy barátságos légkör legyen csapattársaid között. A legfontosabb, hogy hogyan érzik magukat az emberek körülötted.
 10. Végül, de nem utolsósorban gondoskodj róla, hogy jó példát mutass. Ne feledd, csapattársaid azt fogják tenni, amit te teszel, és sosem azt, amit mondasz nekik!

Kérdésed merült fel, vagy megosztanád tapasztalatodat? Írj az info@ganoexcel.hu –ra, és ha szeretnéd, a te történeted is megjelenhet oldalunkon.

 

 

fotogaleria icon videok icon

Kapcsolat

 • Ügyfélszolgálat:
  +36 1 796 1180
  +36-1/796-1181
  +36-1/796-1182
  +36-1/796-1183
 • Mobil elérhetőségünk: +36 30 782 1848
 • Bank Center, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
 • Fax: +36 1 796 1190