Ön itt van: Kezdőlap / Hírek

Az Őszi kóstoló receptjei

ganodermas sutemenyek szamozva

1. Kovács Gyuláné: Hazelnut kávés ostyaszelet (különdíj)

Hamarosan!

 

2. Horváth Károlyné: Tekert tearúd

A 35 dkg BL-55-ös liszthez 1 zacsi sütőport keverek. Aztán összegyúrom még 10 dkg reszelt csokival, 5 dkg apróra vágott mazsolával, 10 dkg porcukorral, legalább 5 zacskó Classic kávéval, 1 tojással, 15 dkg vajjal, és egy zacsi vaníliás cukorral. Készenlétben legyen egy kis tej, lényeg, hogy könnyen nyújtható legyen a tésztánk. Ujjnyi rudakat kell sodorni, és kettőt összefonunk, majd kivajazott tepsibe rakva 180 fokos sütőben kisütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.

 

 3. Gálna Sándorné: Classic kávés szelet

Hamarosan!

 

4. Reisz Ilona: Classic Magic
Hozzávalók:
- 100 g reszelt mandula (összeaprítani, jó meleg, 3 dl vízzel leönteni és összeturmixolni)
- 100 g 85 %-s étcsoki
- 25 g olvasztott kókuszzsír (vízgőz fölött az olajban felolvasztani a csokit)
- 40 g 1:4 cukorhelyettesítő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 cl rum
- 100 g zabpehelyliszt
- 1 evőkanál citromlé
- 5 tasak GanoCafe Classic 2dl vízzel
- 4 db tojás
- csipet só
Elkészítés:
A tojásfehérjét a citromlével habosra felverjük. A sárgáját a cukrokkal és csipet sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit, a rumot, zabpehelylisztet, a mandulatej és rum keverékét, végül a tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt kerámiatepsibe öntjük a folyékony masszát, majd előmelegített, legkisebb fokozatú sütőben 50-60 percig sütjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Díszíthetjük kávés mascarponéval, de elhagyható.

 

5. Opauszki Györgyné Erzsike: Fodros linzer

Nem túl lágy, 20 dkg vajat elmorzsolok 30 dkg liszttel. Megy még bele 10 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 zacskó Gano C’Real Spirulina gabonapehely és 1 zacskó sütőpor. Nem árt, ha fél órán át hidegen pihentetjük. Kinyújtjuk és hullámos szélű, kerek szaggatóval kiszúrjuk. Kisütés után kettesével sárgabaracklekvárral összeregasztjuk. A tetejét tortabevonóval díszítjük, amibe ízlés szerint Hazelnut Coffee-t is keverek.

 

6. Cserta Gáborné Judit: Kekszkülönlegesség Judit módra

Hozzávalók (kb. 15-20 darabhoz):
- 13 dkg puha vaj
- 8 dkg nád- vagy barnacukor
- 2 zacskó Gano forró csoki
- fél zacskó Classic kávé
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 tojás
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
- 13 dkg zabpehely
- 8 dkg mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró

A puha vajat keverjük ki a cukorral és a tojással elkevert kávéval, hogy oldódjon. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, sót, kakaót és a forrócsoki-port. Adjuk hozzá a cukros, kikevert vajhoz, majd keverjük bele a zabpelyhet, a mazsolát és a durvára vágott diót. Húsz percre a hűtőbe tesszük pihenni, vagy kis kanállal kiformázzuk, majd mélyhűtjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit leterítünk sütőpapírral, majd a masszából kis golyókat formázunk, amelyeket koronggá nyomunk a kezünkkel. Egy-egy keksz között legalább 3 cm-es távolság legyen, mert sütés során még szétterülnek. 10 percig sütjük. Teljesen lehűtjük, majd fémdobozban tároljuk.

 

7. Dobosi Péterné: Mami filléres sütije, avagy gabonapelyhes kosárka (gluténmentes, tejmentes)

Hozzávalók:
- 6 evőkanál méz
- 6 evőkanál kókuszvirágcukor
- 25 dkg növényi margarin (lehet teavajból is)
- 20 dkg cukormentes étcsokoládé-pasztilla (lehet kb. 80%-os csokival is)
- 2 tasak Classic kávépor
- 25 dkg darált dió (lehet vegyesen más darált magvakkal)
- 30 dkg kukoricapehely (ropogós, müzlibe való)

Elkészítés:
A mézet a cukorral felolvasztjuk, majd beleolvasztjuk a margarint. Ha már az is elolvadt, levesszük a tűzről és hozzátesszük a csokoládét és a Classic kávéport. Megvárjuk, míg kevergetés mellett elolvad a csoki.
Ezután jöhetnek a darált magvak, dió stb. – és végül a kukoricapehely.
Még melegen muffinpapirokba rakosgatjuk, mindkét kezünkben egy-egy kanállal, majd kissé összenyomkodjuk a muffinpapír segítségével, hogy szép kis csúcsos kupacok legyenek.
Hűvös helyen masszívan megkeményednek, és úgy is maradnak. 
Nagyon-nagyon finom, elálló és mutatós is!
A kukoricapehely minden darabja olyan, mint egy érme, azaz egy fillér. Innen kapta a nevét. 
Fontos érdekesség: A Classic kávé, mint ismeretes, rendkívül kiemeli a süti csokoládé ízét, sokkal intenzívebb ízvilágot kapunk, mint nélküle. 
Nagyon boldogok az unokáim, mikor megsúgom, hogy „lesz kosárka”! :)

 

8. Tokaji Istvánné Marika: Meggyes-mákos gabonapelyhes kocka (1. helyezett)

Hozzávalók:
- 680 g magvazott meggy
- 200 ml tej
- 140 g darált mák
- 2 csomag Gano C’real Spirulina gabonapehely
- 200 g liszt
- 100 g darált mandula
- csipet só
- 3 teáskanál sütőpor
- 300 g puha vaj
- 175 g kristálycukor
- 5 db tojás
- 1 1/2 ek. mandulalikőr
- porcukor a szóráshoz

 

 9. Kovács Gyuláné: Spirulinás golyócska

Hamarosan jelentkezünk a hiányzó receptekkel, térj vissza az oldalra később!

Vélemények az Őszi kóstolóról

Őszi kóstoló szórólapA 2017. szeptember 8-i nyílt napunkkal kapcsolatben beérkező vélemények közül szemezgettünk:

„Szeretnék köszönetet mondani a pénteki találkozóért. Szuper jó szervezés - lebonyolítás, amiből következik, hogy csakis jól érezhettük magunkat!” – Hajgató Anikó, Zalaegerszeg

„Köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk, nagyon jól éreztük magunkat.” – Kovács Gyuláné, Mélykút

„Fantasztikusan jól éreztem magamat, nagyon tetszettek az előadások, az állapotfelmérés lehetősége és a precíz, jó szervezés, maximálisan jó volt!” – Dobosi Péterné, Szentantalfa

„Köszönöm, hogy meghívtatok! Nagyon nyitott, befogadó közönség volt :)” – Endrei Judit

"Tartalmas, tanulságos, nagyon jó hangulatú nap volt! Köszönet a dolgozóknak a sok és szeretetteljes munkájukért!" - Horváth Vali

A rendezvény beszámolóját ide kattintva olvashatod el.

Őszi kóstoló (2017.09.08.) beszámoló

2017. szeptember 8-án nyílt napot tartottunk a Gano Excel központi irodájában, a Bank Centerben. A rendezvényt Őszi kóstoló névre kereszteltük - szerettük volna, ha minél több ember belekóstol a ganodermás termékeinkbe és a hozzáadásukkal készült desszertkülönlegességekbe, illetve bepillantást nyernek a cégünk életébe, megismerkednek vezetőinkkel, és egyáltalán: jól érzik magukat. oszi kostolo eloadas

Az Őszi kóstolóra sokan érkeztek az irodánknak helyt adó elegáns épületből, voltak, akik Facebook-oldalunkon találtak ránk, voltak, akik ismerőseik meghívására érkeztek, és hűséges vásárlóinkra is számíthattunk a pénteki napon. Az esemény négy helyszínen folyt. A földszinten a budapesti lerakatosunk, Szabadi Gabriella SDD és Peller Terézia RD kóstoltatott, míg a 2. emeleti irodánk előterében és konyhájában ganodermás kávékat és szendvicseket lehetett fogyasztani, a tárgyalóban pedig Budai Zsófia D folytatott egészségügyi méréseket MagnetSpace készülékével. Eközben a prezentációs szobában érdekes előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők. Elsőként Soo Ling Lim general manager beszélt a Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) fontosságáról, majd Hajgató Anikó CDD terméktapasztalataira és üzleti tippjeire került sor. A tapasztalatait Cserta Gáborné RD is megosztotta velünk, majd Dobosi Péterné GDD ismertette választásának okait. Ezután sor került a várva várt desszertversenyre: 8 ember vállalkozott arra, hogy 9 különböző süteményt készít, amely tartalmazza valamely termékünket - a Classic kávé, a Hazelnut Coffee, a Gano Schokolade és a Spirulina gabonapelyhek voltak a legkedveltebb hozzávalók. A verseny két helyezettje, csakúgy, mint az invitációs verseny, a kvíz- és Facebook-játék nyertesei mind Gano-termékekkel és pozitív élményekkel térhettek haza az üdvözlőajándékok mellett.

Sztárvendégünk Endrei Judit televíziós bemondó-író-műsorvezető volt, aki a különböző generációk közötti együttműködésről tartott nagy sikerű előadást.

Szeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy akik az Őszi kóstolón részt vettek, és még nem rendelkeznek törzsvásárlói kóddal, a rendezvény napjától számított 2 héten belül, azaz 2017. szeptember 22-ig törzsvásárlói áron vásárolhatják meg termékeinket. Részletekért hívd a 06-1-796-1180-at.

A rendezvényről készült képgalériát itt találod.

A közel 60 résztvevő közül páran írásban is elküldték a véleményüket: http://ganoexcel.hu/hirek/446-velemenyek-az-oszi-kostolorol

A desszertverseny receptjeit ide kattintva éred el.

Reméljük, legközelebb (is) találkozunk! :-)

Üdvözlettel:

a Gano Excel irodai csapata

 

Hasonló írások

fotogaleria icon videok icon

Kapcsolat

  • Ügyfélszolgálat:
    +36 1 796 1180
    +36-1/796-1181
    +36-1/796-1182
    +36-1/796-1183
  • Mobil elérhetőségünk: +36 30 782 1848
  • Bank Center, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
  • Fax: +36 1 796 1190