Ön itt van: Kezdőlap / Hírek

Természetes anyagokkal a rák ellen

Minden évben február 4-én tartják a rákellenes világnapot. Ennek kapcsán összegyűjtöttük, milyen természetes anyagok segíthetnek a gyógykezelés mellékhatásaival megbirkózni.

Akinél daganatot diagnosztizálnak, minden bizonnyal elgondolkodik azon, milyen vitaminokat és étrend-kiegészítőket próbáljon ki a gyógyulás reményében. A különböző táplálékkiegészítők, gyógynövények és kivonatok az integratív orvoslásban is használatosak az immunrendszer erősítése, illetve a kemoterápia és a sugarazás mellékhatásainak enyhítése céljából.

 

Erős immunrendszer fenntartása érintettség esetén

Az immunrendszert úgy tervezték, hogy felismerje és megsemmisítse az abnormális sejteket. De sok esetben, különösen a korai stádiumú daganatoknál, a tumorsejtek felszíni markerei megegyeznek a normál sejtekével, ezért a szervezet nem tudja fenyegetésként beazonosítani őket. Bár az immunrendszer megerősítése nem gyógyít ki a rákból, mégis fontos abból a szempontból, hogy mérsékli a fertőzések kialakulásának veszélyét.

 

A következő étrend-kiegészítők, vitaminok és kivonatok segíthetnek az immunrendszer erősítésében:

 

D-vitamin

D-vitamin - rákellenes napEgy friss felmérés szerint a téli időszak végére a magyarok 95%-a D-vitamin-hiányossá válik. Ez nemcsak a csontritkulás kialakulásának esélyét növeli meg, a kielégítetlen szükséglet ennél súlyosabb betegségekkel is összefüggésben lehet.

Egy, a Klinikai Onkológusok Amerikai Társaságának 2008-as ülésén bemutatott tanulmányban a kutatók azt találták, hogy ennek a szerves vegyületnek a hiánya növelheti az emlőrák kialakulásának kockázatát. Azonban a Nemzeti Rákkutató Intézet vizsgálatában nem találtak összefüggést a D-vitaminszint és a tumorok miatt bekövetkező halál között - a vastagbéldaganatot kivéve. A magas D-vitaminszinttel rendelkező emberek ugyanis 72%-kal kisebb valószínűséggel hunytak el kolorektális daganatban.

Egyes vizsgálatok szerint a D-vitamin védelmet nyújt a prosztatakarcinómával szemben.

Egy biztos: több kutatásra van szükség ahhoz, hogy megértsük a kettő között fennálló kapcsolatot.

 

Fokhagyma

fokhagyma - rákellenes napSzámos tanulmány kimutatta, hogy azok, akik sok fokhagymát esznek, kevésbé hajlamosak egyes kórképek kialakulására.

A fokhagyma előnyös lehet a daganatos betegek számára az immunerősítő képessége miatt: ez a fűszernövény feldolgozásának függvényében változik.

Kimutatták továbbá, hogy bizonyos, fokhagymán található anyagok gátolják a tumorsejtek növekedését, és megküzdhetnek az emlő- és tüdőkarcinómával.

Korai kutatások szerint a növény fogyasztása csökkentheti a kolorektális- és a gyomorrák kockázatát. Ugyanez nem mondható el biztosan a fokhagymatartalmú táplálékkiegészítőkről.

 

Zöld tea

zöld tea - rákellenes napA zöld tea olyan polifenoloknak nevezett anyagokat tartalmaz, amelyekről úgy vélik, hogy erős tumorellenes hatással bírnak. Vegyületei egyesek szerint képesek lassítani vagy megakadályozni a tumorsejtek gyors növekedést.

Érdemes kivonatot választani belőle.

A zöld tea növelheti egyes daganatos betegségek esetén a túlélési arányt. Egy petefészekrákosokat érintő felmérés azt mutatta, hogy a zöld teát preferáló nők nagyobb valószínűséggel élik meg a diagnózis felállítását követő három évet, mint azok a hölgyek, akik nem itták a főzetet. A túlélési ráta egyébként a teázás mértékével növekedett.

Az említett ital segíthet a megelőzésben is. Előzetes vizsgálatok szerint a hólyag-, nyelőcső-, hasnyálmirigy-, petefészek- és vélhetően a méhnyakrák elleni védőhatás már napi 3-5 csésze elfogyasztásával kialakulhat.

 

Gombatermékek

A különféle gombák kivonatait már évezredek óta használja a hagyományos ázsiai orvoslás. A legújabb tudományos vizsgálatok kezdik felfedezni a feltételezett egészségmegőrző hatás okait. Például a Ganoderma lucidum, azaz pecsétviaszgomba poliszacharidjairól (fitokémiai anyagok) kimutatták, hogy gátolják - például az emlőkarcinóma egyes formáinál - a tumorsejtek növekedését és invazivitását.

Ha érdekelnek a ganodermafogyasztáshoz köthető, névvel felvállalt tapasztalatok, kattints ide, és olvasd el a 12, 13, 19, 21-es pontokat. Gano Excel ganodermás termékek terméktapasztalatai

Laboratóriumi kísérletben mutatták ki, hogy a shiitake gombában található lentinán gátolja a vastagbélrákos sejtek növekedését az egerekben.

A maitake gombában fellelhető vegyület béta-glükánja szintén tumorellenes tulajdonsággal rendelkezik, bár az erre vonatkozó adatok még mindig meglehetősen korlátozottak.

Fontos: az eddigi tanulmányok nagy része laboratóriumi körülményeket vizsgálva született, és csak néhány dokumentálta a gombák emberi szervezetre gyakorolt hatását. Több kutatásra van tehát szükség az egyértelmű kijelentésekhez.

 

Antioxidánsok

Az antioxidánsok gazdagon fellelhetőek gyümölcsökben és zöldségekben - és kisebb mennyiségben diófélékben, gabonafélékben és húsokban. Ezek a fitokemikáliák azokkal a szervezetben található oxigénmolekulákkal harcolnak, amelyek szabad gyökökként ismertek, és károsíthatják a DNS-t, és hozzájárulhatnak a rákos sejtek kialakulásához és szaporodásához.antioxidánsok - rákellenes nap

A leggyakoribb antioxidánsok közé az A-, C- és E-vitamin, a szelén, valamint a melatonin tartozik.

Az antioxidánsok alkalmazása a tumorok megelőzésében és kezelésében ellentmondásos téma. Bár a szakértők egyszer úgy vélik, hogy bizonyos antioxidánsok nagyobb adagban történő alkalmazása hasznosnak bizonyulhat, más klinikai vizsgálatok felvetették a gyakorlat biztonságosságát, mondván: az antioxidánsok emelt dózisa egyes populációkban növelheti a daganatok esélyét. Például azok a dohányosok, akik nagy mennyiségben visznek be a szervezetükbe béta-karotint, növelik a tüdőkarcinóma kialakulásának esélyét.

Egyes szakértők aggódnak amiatt, hogy a radio- és kemoterápia alatt fogyasztott antioxidánsok a tumorsejtek védelmére szolgálhatnak. Egy 2008-as, Rákkutatásban megjelent tanulmány alapján a C-vitaminkiegészítés 70%-ról 30%-ra csökkentette a kemoterápia hatékonyságát.

Noha több vizsgálatra van szükség, előfordulnak olyan adatok, amelyek azt sugallják, hogy az antioxidáns tartalmú kiegészítők javíthatnak az egyes betegségtípusban szenvedők életminőségén. Például a zöld tea, a melatonin és a magas C- és E-vitaminban gazdag multivitaminok együttes alkalmazása csökkentette a fájdalmat és a fáradtságot a hasnyálmirigyrákos betegeknél.

 

A mellékhatások kezelése rák esetén

A tumoros betegek gyakran fordulnak vitaminokhoz és étrend-kiegészítőkhöz a mellékhatások csökkentésének reményében.

Ne feledd: több száz kemoterápiás gyógyszer létezik. Az ajánlott termékek típusa az alkalmazott terápia fajtájától függ. Ne szedj be tehát semmit, mielőtt a kezelőorvosoddal beszélnél.

 

Gyömbér

gyömbér - rákellenes napAz émelygés és a hányás a kemoterápia két leggyakoribb mellékhatása. Súlyos következményei lehetnek: súlycsökkenéshez és fáradtsághoz vezethetnek, ami megnehezíti a szervezet számára a rák elleni küzdelmet.

Számos hányinger elleni gyógyszer létezik. Azonban előfordult már, hogy daganatos betegek azt tapasztalták, hogy a gyömbér használata - önmagában vagy a hányingert csökkentő gyógyszerekkel együtt - jelentősen csökkentette az émelygést.

A bizonyítékok ellentmondásosak, habár egy tanulmány szerint azok a kemoterápiában részesült betegek, akik naponta kétszer magas fehérjetartalmú gyömbéres italokat fogyasztottak a kezelés alatt, szignifikánsan kevesebb hányást jelentettek, és kevésbé igényeltek hagyományos, hányinger elleni gyógyszereket, mint az említett folyadékot mellőző társaik.

 

Vas

A betegség maga és a kezelése is okozhat gyengesége. A fáradtság valójában egy olyan mellékhatás, amelyet a kemoterápia, csontvelő-átültetés, illetve sugárterápia alatt 10 emberből 9 megtapasztal magán.

vas tabletta - rákellenes napEzek a terápiák károsíthatják a csontvelőben lévő sejteket, amelyek felelősek a vörösvérsejtek előállításáért. Sőt vashiányos anémiához vezetnek: ebben az esetben a vörösvérsejtek nem tartalmaznak elegendő hemoglobint, amely oxigént szállít a szervezetben. A vas a hemoglobin egyik alapvető összetevője, az ezt tartalmazó étrend-kiegészítők csökkenthetik a vérszegénység által okozott kimerültséget.

A legtöbb ember már az ételekkel hozzájut az ajánlott mennyiséghez.

Tipp: az étkezéssel elfogyasztott C-vitamin fokozza az élelmiszerben található ásványi anyag felszívódását.

Mindig egyeztess a kezelőorvosoddal, mielőtt vastartalmú szereket kezdenél szedni, még akkor is, ha anémiára gyanakszol: az ajánlottnál magasabb vasbevitel ugyanis károsíthatja a májat és a szívet.

 

L-glutamin

kapszulák - rákellenes napA perifériás neuropátia vagy idegkárosodás bizonyos gyógyszerek, többek között a széles körben felírt kemoterápiás gyógyszer, a paclitaxel gyakori mellékhatása.

Több tanulmány kimutatta, hogy az L-glutamin aminosav segítséget nyújt a paclitaxellel összefüggésbe hozható perifériás neuropátia (fájdalom, zsibbadás és bizsergés) megelőzésében vagy kezelésében. Egy kutatás alapján pedig az aminosav fogyasztása oxaliplatin - vastagbéldaganat terápiája során alkalmazott kemoterápiás szer - esetén is enyhítette a perifériás neuropátiát.

 

Ezeket tartsd be, mielőtt bármit elkezdenél szedni

Informálódj, tájékozódj megbízható forrásokból. Ne dőlj be a marketingfogásoknak, amelyek csodaszerként reklámoznak valamit.

Nem számít, mennyire tűnik ártalmatlannak egy adott vitamin vagy étrend-kiegészítő, egyeztesd a szedését a kezelőorvosoddal, aki figyelembe veszi a kezeléssel való lehetséges kölcsönhatást. Ezeket a tanácsokat akkor is tartsd szem előtt, ha valamit ajánlasz vagy eladsz egy betegnek.

Mindenképpen ellenőrizd az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapját, hogy a termék szerepel-e a bejelentett étrend-kiegészítők listáján.

Ne feledd, a fentebb található anyagok ajánlása nagyrészt rövid távú, főként laborban végzett vizsgálatokon alapszik. További kutatások szükségesek - és szerencsére vannak folyamatban.

Cikk forrása: WebMDképek: Pixabay, Gano Excel Hungary.

Így értesülhetsz azonnal az akciókról és a cikkekről

Hogyan fordítsd a javadra a Facebookot, a honlapot és a hírleveleket?

1. Elsőként azt tanácsoljuk, naponta nézz rá a honlapunk Hírek rovatára. Az oldalt hozzáadhatod a Kedvencekhez a böngésző címsoránál, fent található csillagra kattintással.

A Gano Excel hivatalos magyar Facebook-oldala2. Válj a Facebook-oldalunk követőjévé: bizonyosodj meg arról, hogy a Tetszik és Követem feliratok melletti kis ikonok kék színben pompáznak. Ha nem szeretnél lemaradni egy posztunkról sem, tedd a következőt: a Facebook jobb felső sarkában lévő, háromszög formájú menüben kattints a Hírfolyam-beállításokra, majd Az elsőként megjelenők beállítására. Itt kijelölheted azokat az ismerősöket és kedvelt lapokat, köztük a Gano Excel Magyarországot is, akiknek/amiknek a bejegyzéseit a hírfolyam tetején szeretnéd látni. A kiválasztás után klikkelj a Kész feliratra.

Minden bejegyzésünket alapos gondossággal választjuk meg, és szeretnénk első kézből átadni neked azért, hogy másokhoz is eljuttasd a hivatalos információkat. Javasoljuk, hogy a hozzád legközelebb álló posztjainkat oszd meg. Fontos, hogy fűzz hozzá valamit, pl. "Ez nagyon érdekes!", "Akció! Próbáld ki a Gano Excel termékeit szinte ingyen", "Hatásos és finom", "Ha beregisztrálsz, meghívlak egy csésze finom ganodermás kávéra" stb., ugyanis a "csupasz", azonnali megosztásokat az emberek többsége figyelmen kívül hagyja.

További tippek:
- Ide kattintva véleményezheted az oldalunkat, termékeinket - ezt az ismerőseid is látni fogják.
- Ha szeretnéd, hogy a promóciókról Facebook-üzenetben is értesítsünk, iratkozz fel a chatlistánkra úgy, hogy a fiókodba belépve az üzenetküldő ablakban rákattintasz az Indítás (angolul Get Started) feliratra. Ha szeretnél leiratkozni, nyisd meg a beszélgetést, majd a Beállításokat (fogaskerék jel számítógépen, kék "i" ikon telefonon), és válaszd ki a Manage Messages pontot, azon belül is Az összes üzenet kikapcsolását, és nyomj rá a Megerősítésre.

3. Iratkozz fel heti e-mailes értesítőinkre  ide kattintva. A hírlevél nem ördögtől való dolog - ha néha alkalmatlannak, vagy túl gyakorinak érzed, gondolkodj el rajta, valamilyen módon hasznodra válik-e, vagy szórakoztat-e az olvasása. Ha nem, nyugodtan leiratkozhatsz, de ebben az esetben csak magadat okolhatod, ha lemaradsz valamilyen ellenállhatatlan ajánlatról, például erről:

Excellium Gold-akció

Abban az esetben, ha feliratkoztál, de nem kapsz tőlünk semmit, elkezdhetsz gyanakodni, hogy nem mi pihenünk. Ha Gmail fiókot használsz, ellenőrizd a Promóciók fület, mert valószínűleg ott lapulnak az ajánlataink. Ha mégsem, akkor nézd meg a Spam mappát, és ha rátaláltál az egyik hírlevelünkre, húzd át egy mozdulattal a Beérkező levelek mappába, vagy pedig pipáld ki a feladó előtti négyzetet, és kattints rá a fenti Nem spam-ikonra. Ha nem szeretnéd, hogy az üzeneteink a későbbiekben a Spam mappába kerüljenek, gmailesként tedd az alábbiak valamelyikét: vedd fel a Gano Excelt mint feladót a Névjegyek közé, vagy szűrd ki az üzeneteket.
Ha azonban a kéretlen levelek között sincs nyoma a velünk való kapcsolatnak, írj az info@ganoexcel.hu e-mail címre, mert lehet, hogy a törzsvásárlói adatbázisban szereplő elérhetőséget azóta megváltoztattad, vagy hibásan rögzítettük.

4. Beszélj rólunk! Előfordulhat, hogy nem minden ismerősödnek van internet-hozzáférése. Ebben az esetben csak akkor hallhatnak rólunk, ha te magad is használod a termékeinket, megmutatod nekik, megkóstoltatod velük, és értesíted őket az ezekkel kapcsolatos akciókról, terméktapasztalatokról, hasznos tudnivalókról. Még itt találsz hasznos anyagokat, amelyeket szabadon továbbíthatsz, kinyomtathatsz: Ingyenesen letölthető dokumentumok, termékfotók. Adj a kollégáidnak, rokonaidnak katalógust, árlistát, mintát, majd kérdezd meg őket, mit gondolnak a termékekről.
Ne feledd, szorgalmas ténykedéseddel pontokat gyűjthetsz, tehát jutalékra lehetsz jogosult!
Kérdéseiddel nyugodtan fordulj hozzánk a +36-1-796-1180-as telefonszámon.

Hihetetlen promóció: Excellium Goldot adunk a szappanok mellé!

Óriási sikert aratott akciónk, melynek keretében a rendelés pontértékétől függően adtunk 10 forintért Gano Excel-terméket. Ugyan a promóciós készlet kapszulái elfogytak, szeretnénk továbbra is a kedvedben járni, ezért még hihetetlenebb ajánlattal rukkoltunk elő: 2018.01.25-től visszavonásig Royal Excellium és Gano Garcinia helyett már 180 PV-ért* hozzájuthatsz egy doboz Excellium Goldhoz!

Mit kaphatsz egy bizonyos PV pontértékű vásárlásod után?

- 70 PV felett*: 1 Kibnabalu szappant 10 Ft-ért (*egyéni rendelés),
- 90 PV felett*: 2 Kibnabalu szappant 20 Ft-ért,
- 120 PV felett*: 3 Kibnabalu szappant 30 Ft-ért,
- 180 PV felett*: 1 Excellium Goldot + 1 szappant 20 Ft-ért,
- 250 PV felett**: 1 Excellium Goldot és 2 szappant 30 Ft-ért (**csoportos rendelés)

FONTOS: A változtatás jogát fenntartjuk. A promóció csak akkor kombinálható más akciókkal vagy a csomagajánlatokkal, ha az egyéni (nem akciós) rendelés értéke meghaladja a feltüntetett pontértéket. Az ajánlat a készlet erejéig tart, ezért rövid időn belül elfogyhat.
Rendelésért és kérdés esetén hívd a +36-1-796-1180-at!

Excellium Gold Gano Excel akció

Hasonló írások

fotogaleria icon videok icon

Kapcsolat

 • Ügyfélszolgálat:
  +36 1 796 1180
  +36-1/796-1181
  +36-1/796-1182
  +36-1/796-1183
 • Mobil elérhetőségünk: +36 30 782 1848
 • Bank Center, 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
 • Fax: +36 1 796 1190